Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
logo-150x100

Maak jij de stap naar Orthopedisch (schoen)Technologie in deeltijd?

 

Heb jij een hbo-diploma Bewegingstechnologie, Podotherapie, Orthopedie, Ergotherapie, Fysiotherapie of Verpleegkunde? En wil je meer leren over het aanmeten, ontwerpen en maken van hulpmiddelen? Dan is de deeltijdopleiding Orthopedische (Schoen)Technologie van Fontys iets voor jou!

 

Je leert hulpmiddelen aan te meten waarmee je het leven van mensen met een beperking makkelijker maakt. Denk aan een beenprothese voor iemand die een ernstig ongeluk heeft gehad, of een paar mooie maatwerk schoenen voor iemand die vanwege een vergroeiing geen gewone schoenen meer aankan. Ook ortheses (braces), bandages en rolstoelen komen aan bod. Je leert hoe je hulpmiddelen aanmeet, ontwerpt en maakt. Je voert je werk uit in samenwerking met de klant. In deze opleiding ontdek je alles over het menselijk lichaam, gespreksvaardigheden, materialen, de nieuwste apparatuur en biomechanica.

 

Orthopedische technologie levert de samenleving veel op. Mensen blijven meedoen in de maatschappij, participeren in de arbeidsmarkt en ontwikkelen zich. Zowel in het onderwijs en op de arbeidsmarkt als in de (ouderen)zorg. Mensen wonen langer zelfstandig dankzij orthopedische hulpmiddelen en doen minder een beroep op thuiszorg of zorg van hun omgeving.

 

Help anderen door zelf de stap te zetten. Het paramedisch werkveld biedt volop kansen en jij daardoor als specialist aan anderen. Breng jezelf verder in beweging met een deeltijdopleiding van Fontys Paramedische Hogeschool. Ons team docenten en studenten zit klaar om jou te helpen bij je (studie) keuze. Je kunt al je vragen mailen, maar bellen mag natuurlijk ook. Of meld je aan voor een online voorlichting: een goede manier om kennis te maken met de opleiding én vragen te stellen. Lees hier meer!

 

https://fontys.nl/Over-Fontys/Fontys-Paramedische-Hogeschool/Professional/Maak-de-stap.htm