Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

 

 

 

 

 

 

 Het Bestuur 

 

Janick van Hal

Voorzitterjanickvanhalb 2

Werk:

Procesmanager vakgroep TEK en P&O bij Livit Ottobock Care. 

Waarom gekozen om O(S)T’er te worden:
Na het afronden van mijn opleiding als docent lichamelijke opvoeding, werd ik niet gelukkig van de gedachte om tot mijn pensioen voor de klas te staan en besloot verder te studeren. Door een gesprek met iemand kwam ik in aanmerking met het orthopedisch vak. Een vak waarvan ik nooit wist dat het bestond, maar altijd al had willen doen. De combinatie Mens en Techniek sprak me enorm aan.

Motivatie om in bestuur NBOT te gaan:
Ik wil graag op de hoogte blijven van hetgeen dat speelt op OT gebied binnen het land. Verder kijken dan de dagelijkse bubbel van je eigen werkgever. Meedenken over ons vakgebied in het algemeen. Ook wil ik mezelf meer ontwikkelen op bestuurlijk gebied. Voor dit alles is het NBOT een zeer geschikte plek.

Persoonlijk doel met de NBOT:
Ik wil me inzetten voor de leden en het bestuur van het NBOT. Zorgen dat commissies goed lopen en leden de meerwaarde voelen van hun lidmaatschap.


Maaike van Schreven

maaikevanschreven

Secretaris – commissie leden

 

Werk:
Orthopedisch schoentechnoloog bij Oosterbaan Orthopedie 

Waarom gekozen om O(S)T’er te worden:
Na het behalen van mijn VWO diploma wilde ik werken in de gezondheidszorg. Van jongs af aan ben ik graag creatief bezig en ook heb ik interesse in de techniek. Na het bezoeken van de open dag op Fontys was ik verkocht. Nog voor de aanvang van de opleiding wist ik al welke richting ik zou kiezen. 

In 2018 ben ik cum laude afgestudeerd als orthopedisch schoentechnoloog. De combinatie van werken met je handen, technisch bezig zijn, oplossingsgericht denken en het werken met mensen maakt dat ik elke dag met plezier aan het werk ben. 

Motivatie om bestuur NBOT in te gaan:
Door mij aan te sluiten bij de NBOT wil ik op de hoogte blijven van wat er zich binnen ons vakgebied afspeelt. In mei 2020 ben ik gestart als commissielid. Ik vind het leuk om mij in te zetten voor het aantrekken van nieuwe leden, maar wellicht nog belangrijker: deze ook behoúden.  

Voor mijn persoonlijke ontwikkeling ben ik per mei 2022 ook als secretaris bij het bestuur begonnen. 

Persoonlijk doel met de NBOT:
Ik zie de NBOT als verbindende factor van de orthopedische branche. Ik wil de connectie tussen mensen met passie voor ons vak versterken en de lijn tussen studenten en het werkveld verkleinen. Ook vind ik het belangrijk om naar buiten te brengen wat voor een prachtig vakgebied wij hebben, die we daarom ook moeten blijven beschermen.  


Sabrina Oostveen

sabrinaoostveen 2Algemeen bestuurslid - Penningmeester

Werk:
Procesmanager en Orthopedisch schoentechnoloog bij Livit Orthopedie.

Waarom gekozen om O(S)T’er te worden:
Door verschillende gebeurtenissen in mijn jeugd kwam ik in aanraking met een orthopedisch bedrijf. Hier ben ik geïnspireerd geraakt door het prachtige vak. Op dat moment besefte ik dat ik orthopedisch technoloog wil worden. De combinatie tussen de medische zorg, sociale en technische aspecten spraken mij enorm aan. Tijdens mijn studie aan Fontys Paramedische Hogeschool vond ik het al lastig om een keuze te maken tussen OST of OT. Daarom heb ik naast mijn werk als orthopedisch technoloog de duaal opleiding gedaan tot orthopedisch schoentechnoloog. Deze combinatie geeft mij de mogelijkheid om mijn cliënten optimaal te helpen.    

Motivatie om in bestuur NBOT te gaan:
Inmiddels al meer dan 8 jaar geleden heb ik mij aangemeld als NBOT-bestuurslid. Ik wil zo meer op de hoogte gehouden worden van wat er in onze branche gebeurt, zodat ik ook mijn steentje kan bijdragen. Daarnaast heb ik destijds de keuze gemaakt om via NBOT mezelf verder te ontwikkelen op bestuurlijk gebied. Ondertussen is het een echte hobby geworden waarbij ik mezelf wil inzetten om ons gewaagde doel te bereiken. Dat luidt: “Dat alle orthopedisch technologen in Nederland kwalitatief hoogwaardige professionele zorg aan hun cliënten aanbieden”.  

Persoonlijk doel met de NBOT:
Mijn persoonlijk doel bij de NBOT is momenteel om alles goed over te dragen aan alle huidige bestuursleden. Mijn termijn in het bestuur loopt per 2025 af, hierna zal ik weer gaan plaatsnemen in een van de commissie. 


Sieta Ludema

sietaludemaAlgemeen bestuurslid –commissie symposium en refereeravonden

 

Werk:
Orthopedisch Technoloog bij Orthopedie Techniek Noord Nederland

Waarom gekozen om O(S)T’er te worden:
Uit fascinatie voor het menselijk bewegingsapparaat en interesse in techniek. Ik kende dit beroep niet, maar vond precies wat ik zocht na uren googlen.

Motivatie om in bestuur NBOT te gaan:
Binnen onze vereniging is nog heel veel moois te bereiken. Het is ontzettend leuk om hier actief over mee te denken en zo iets extra's te doen voor ons vak.

Persoonlijk doel met de NBOT:
Het samenbrengen van alle mensen met passie voor ons vak, elkaar scherp te houden en zo onze cliënten het beste te kunnen bieden.

 


Sabine K├╝hne

sabinekuhne

Algemeen bestuurslid – commissie KWOT


Werk:
Ik ben in 2019 afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor Orthopedische Technologie. Daarna ben ik direct bij Livit Orthopedie in Den Bosch aan het werk gegaan. Ik werk als orthopedisch technoloog en specialiseer me in de kinderorthopedie. Daarnaast ondersteun ik het opleidingsteam van Livit met het maken van instructievideo’s en digitale opleidingen. 

Waarom gekozen om O(S)T’er te worden:
Toen ik op het VWO zat wilde ik graag Bewegingswetenschappen gaan studeren. Helaas kon dit niet doorgaan. Omdat mijn moeder een prothese draagt, ging ik af en toe met haar mee naar ‘de prothesemaker’. Het vak sprak me erg aan omdat de techniek gecombineerd wordt met de gezondheidszorg. Na een open dag op de Fontys heb ik me ingeschreven. Het is een hele goede keus geweest, want ik heb het ontzettend naar mijn zin. 

Motivatie om het NBOT bestuur in te gaan:
Het is voor mij belangrijk op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en wil ik daar ook graag in meedenken. Het NBOT zit vol met goede, idealistische en enthousiaste ideeën. Het is leuk om van dit team deel uit te maken. 

Persoonlijk doel met de NBOT:
Door mensen met elkaar te verbinden kunnen zij zich in hun vak verder bekwamen met behulp van de kennis van het NBOT. Ook wil ik graag mijn bijdrage leveren om de kwaliteit van het vak te waarborgen en naar een hoger niveau tillen.