Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
 
over-nbot

Bestuur NBOT


Pim Zirkzee

Voorzitterpim 2

Werk 

Orthopedisch schoentechnoloog bij van Gils Footcare in Leiderdorp 

Waarom gekozen om O(S)T’er te worden:

Als orthopedisch schoentechnoloog krijg je te maken met de unieke cocktail van creativiteit, persoonlijke wensen, technische mogelijkheden en medische achtergronden. Het matchen van een hulpvraag en een passende oplossing, daar vind ik mijn uitdaging in. Want, wie wil er nou niet goed kunnen lopen op een mooi paar schoenen. 

Motivatie om in bestuur NBOT te gaan:

De markt is continue in beweging, ik wil niet vanaf de zijlijn toekijken en afwachten, maar participeren. Samen kunnen we zoveel meer dus laten we onze krachten bundelen, dan kunnen we ons vak meer op de kaart zetten. 

Persoonlijk doel met de NBOT:

De ervaring van “zij die al jaren werken” koppelen aan de kennis van nu, deze kennis mag niet verloren gaan. 


Carlijn Crooijmans

Secretariscarlijn

Werk:

Ik ben Carlijn Crooijmans en ben werkzaam bij Schiedon Orthopedisch Schoentechniek in Amstelveen.

Waarom gekozen om O(S)T’er te worden:

Na het afronden van mijn MBO opleiding aan SintLucas als stand-, winkel-, decorbouw en productdesigner ben ik voor een studie switch gegaan. Het 3D denken en ontwerpen was echt iets voor mij, alleen ontbrak voor mij vooral het contact met de mensen. Dit kon ik gelukkig wel vinden in de opleiding Orthopedische (Schoen)Technologie aan Fontys, waarvan ik in 2019 Cum Laude afgestudeerd ben.

Motivatie om in bestuur NBOT te gaan:

Tijdens de opleiding ben ik lid geweest van de opleidingscommissie en heb ik mezelf mogen inzetten voor de studenten en de opleiding. Na een aantal symposia van de NBOT bezocht te hebben, ben ik in 2018 gestart als student-lid binnen de symposiumcommissie van de NBOT. Ik vind het belangrijk om een bijdrage te kunnen leveren aan ons vakgebied en ervoor te zorgen dat de huidige kennis niet verloren gaat. Met ruimte voor ontwikkelingen en kwaliteitsbewaking, zodat we samen ook in de toekomst de cliënten vakkundig kunnen helpen. 

Persoonlijk doel met de NBOT:

Mijn drive om echt iets te betekenen voor ons vakgebied hield echter niet op na mijn afstuderen. Een voorproefje als student-lid bij de NBOT, werd ik tijdens de ALV in april 2019 officieel algemeen bestuurslid van de NBOT. Voor de mensen die mij kennen is het niet onbekend dat ik van structuur, controle en organiseren houd dus was de stap naar secretaris van NBOT niet zo groot. Met begeleiding van Jeroen Olsman en geleidelijke taken overdracht ben ik per 7 mei de nieuwe secretaris. Samen met de leden en organisaties wil ik me graag inzetten voor ons vakgebied om toekomstgericht te werken waarbij we open staan voor nieuwe ontwikkelingen. 


Sabrina Oostveen

PenningmeesterSabrina

Werk:

Orthopedisch Technoloog bij Centrum Orthopedie Rotterdam.

Waarom gekozen om O(S)T’er te worden:
Door verschillende gebeurtenissen in mijn pubertijd kwam ik in aanraking met een orthopedisch bedrijf. Hier raakte ik geïnspireerd door het vak en wist ik dat ik ook later mensen op dezelfde manier wilde helpen. De combinatie tussen de medische zorg en de sociale en technische aspecten spraken mij enorm aan.

Motivatie om in bestuur NBOT te gaan:

Inmiddels alweer wat jaren verder als werkende OT’er en ST’er ben ik het vak meer en meer gaan waarderen. Ik vind het belangrijk dat het vak en de ambacht blijft bestaan . Ik heb samen met de NBOT al veel stappen gezet en veranderingen, waaronder ook het KWOT, weten te realiseren. Ik vind het daarom nu ook belangrijk dat de kwaliteit in ons beroep gaat groeien en wij de orthopedisch technoloog op de kaart zetten. 

Persoonlijk doel met NBOT:

Inmiddels al  4 jaar werkzaam (2020) als NBOT bestuurslid. Hiervan ben ik de afgelopen 2 jaar ook het Penningmeesterschap erbij gaan doen.  Mijn persoonlijke doel bij de NBOT is om  de Orthopedisch technoloog een sterkere positie te geven binnen  Nederland en aan de buiten wereld te laten zien dat wij een fantastisch vak hebben.  Ik vind het daarom ook belangrijk om hier mijn steentje aan bij te kunnen dragen.  


Sieta Ludema

Algemeen Lid – commissie symposiumsieta 2

Werk:

Orthopedisch Technoloog bij Orthopedie Techniek Noord Nederland

Waarom gekozen om O(S)T’er te worden:
Uit fascinatie voor het menselijk bewegingsapparaat en interesse in techniek. Ik kende dit beroep niet, maar vond precies wat ik zocht na uren googlen.

Motivatie om in bestuur NBOT te gaan:

Binnen onze vereniging is nog heel veel moois te bereiken. Het is ontzettend leuk om hier actief over mee te denken en zo iets extra's te doen voor ons vak.

Persoonlijk doel met NBOT:
Het samenbrengen van alle mensen met passie voor ons vak, elkaar scherp te houden en zo onze cliënten het beste te kunnen bieden.

 


Laura van Loon

Algemeen lid laura 2

Werk:

Orthopedisch Schoentechnoloog en opleidingscoördinator schoenen bij LIVIT Orthopedie 

Waarom gekozen om O(S)T’er te worden:

Ik wilde van jongs af aan werken in de gezondheidszorg. Ik vond deze combinatie van gezondheidszorg en techniek erg interessant. Ik heb dan ook de keuze gemaakt om beide afstudeerrichtingen te volgen en ben hiervoor afgestudeerd in 2010 en 2012. 

Motivatie om in bestuur NBOT te gaan:

Ik ben toegetreden tot het bestuur van de NBOT voor mijn persoonlijke ontwikkeling, maar ook om mijn kennis en kunde van de afgelopen jaren te kunnen delen met anderen. 

Persoonlijk doel met de NBOT:

Op de hoogte zijn en anderen op de hoogte brengen van nieuwe ontwikkelingen en voor de NBOT een breder draagvlak creëren. 


Stefan Koopman

Algemeen Lid – commissie symposiumstefan 2

Werk:
Orthopedisch Technoloog bij Orthopedie Techniek Noord Nederland

Waarom gekozen om O(S)T’er te worden:

Ik was tijdens mijn middelbaar onderwijs op zoek naar een beroep die het technische en sociale element met elkaar kon verbinden. Tijdens mijn zoektocht woonde er iemand bij mijn grootouders in de straat die deze opleiding ging doen en na een eerste bezoek bij de fontys was ik verkocht. 

Motivatie om in bestuur NBOT te gaan:

Toen ik in 2011 afstudeerde verbaasbe me het dat er nog geen vereniging was. Een jaar later kwam ik er tijdens de alumnibijeenkomst achter dat deze opgestart ging worden en toen ben ik aangehaakt. In de jaren erna heb ik ervaren dat er weinig momenten zijn tot scholing en hier wil ik graag verandering in aanbrengen. 

Persoonlijk doel met NBOT:

In het begin was mijn persoonlijke doel om een vereniging neer te zetten waar kennis en kunde gebundeld en besproken kan worden. Na een aantal jaar is dit steeds meer gaan ontwikkelen en nu wil ik meer gaan kijken waar er, met betrekking tot bijscholing, behoefte aan is. Ook wil ik graag kijken dat we als beroep meer de kant van de wetenschap op gaan om zo meer helderheid te krijgen of de functionaliteit en werking van onze producten.


Dianne Tonen

Aspirant bestuurslid – social media

dianne-tonenWerk:

Orthopedisch Technoloog bij Orthopedie Techniek Aardenburg in het Militair Revalidatie Centrum in Doorn.

Waarom gekozen om O(S)T’er te worden:

Orthopedisch Technoloog is waarvoor ik mij geboren voel. Ik krijg een bonk energie van de cliënten die ik hier mag helpen en in combinatie met het technische en medische aspect is dat goud waard.  

Naast het medische, technische en therapeutische aspect vind ik het belangrijk om mij in te leven in de cliënt en net dat beetje extra te geven, daar waar anderen stoppen. 

Motivatie om het bestuur te ondersteunen: 

Vooral om kennis te delen, ideeën te delen, te sparren over nieuwe ontwikkelingen en/of om eventuele probleemstellingen met elkaar te bespreken en daar oplossingen voor te bedenken met de kennis die we met elkaar delen om de kwaliteit van leven voor de cliënt tot een hoger niveau te kunnen brengen, want dat is waar het om gaat.

Persoonlijk doel met NBOT:

Naast mijn werk meedenken en mij verdiepen in wat voor de cliënt ook goed kan zijn om er alles uit te kunnen halen wat erin zit met de focus op wat de cliënt allemaal kan en wilt. NBOT is hierbij voor mij ook een uitlaatklep om net dat beetje extra te geven.