Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

 

 

 

  

 

 

 

 

 Over NBOT 

 

NBOT staat voor ‘Nederlandse Beroepsvereniging Orthopedisch Technologen’. Onze vereniging heeft als doel het vakgebied van de Orthopedische Technologie naar een hoger doel te brengen en ons vakgebied te beschermen.


Waarom een beroepsvereniging voor Orthopedisch (Schoen) Technologen?

 

over-nbot-1Iedereen heeft met financiële bezuinigingen te maken zoals deze voorkomen in ons land. Zo ook de markt van de orthopedische hulpmiddelen. Er zijn steeds meer aangrenzende beroepsgroepen die om zich heen kijken of zij met nevenproducten vanuit de oorspronkelijke markt van orthopedische hulpmiddelen hun werkgebied kunnen versterken.

Tot 2013 was er geen beroepsvereniging die de belangen van de professionals binnen het werkveld van orthopedische hulpmiddelen kon ondersteunen en waarborgen.

Uiteraard zijn er organisaties binnen het werkveld van de orthopedische hulpmiddelen, maar zij behartigen de belangen van werkgevers of hebben juist kennisoverdracht als doelstelling.

Om de belangen van de Orthopedisch (Schoen) Technologen te behartigen werd de NBOT opgericht.


Geschiedenis NBOT

over-nbot-2

 

2000 – de bachelor Orthopedische Technologie wordt opgericht aan de Fontys Hogeschool, Eindhoven

9 februari 2009 – eerste oproep door Wim Schoumakers (duaal afgestudeerd orthopedisch schoentechnoloog) om de HBO afgestudeerde Orthopedisch Technologen te verenigen in een beroepsvereniging tijdens het symposium “Orthopedische Technologie: het beroep in de toekomst”. Naar aanleiding van deze oproep meldden zich naast Wim nog drie mensen aan: Hans de Bos, Jeroen Olsman en Mark van der Pluijm.

2009 tot 2011 – De naam NBOT, de “Nederlandse Beroepsvereniging Orthopedisch Technologen” ontstond, statuten worden geschreven en langzaamaan krijgt de vereniging vorm.

2011 – gepeild wordt onder afgestudeerden of er nog steeds draagvlak is voor een beroepsvereniging.

16 maart 2012 – er blijkt meer dan voldoende draagvlak te zijn tijdens de alumnibijeenkomst van de opleiding Orthopedische Technologie. Het oprichtingsbestuur stelt haar positie ter beschikking aan een nieuw te vormen bestuur dat de formele oprichting van NBOT moest gaan begeleiden. Wim Schoumakers en Hans de Bos keren niet terug in een nieuw bestuur. Jeroen Olsman, Mark van der Pluijm, Dymphy van der Wilk, Stefan Koopman, Cojanne Kars, Merel Bodewes en Hilde Schepens stellen zich kandidaat en vormen het eerste NBOT-bestuur.

2012 – 2013 – het eerste bestuur is druk bezig met het afronden van het schrijven van de statuten zodat deze bij de notatis kunnen passeren.

21 februari 2013 – het dagelijks bestuur (Jeroen Olsman, Mark van der Pluijm en Dymphy van der Wilk) laten namens het gehele eerste NBOT-bestuur de statuten passeren bij de notaris in Almelo en daarmee is NBOT een officiële vereniging.

april 2013 – mensen vanuit het orthopedisch technisch werkveld kunnen lid worden van de NBOT.

22 november 2013 – eerste NBOT symposium: ”Communicatie onder de knie”

20 maart 2014 – eerste NBOT ALV waarin het huisreglement vastgesteld wordt.