Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
 

 

 

 

 

  

 

Het Kwaliteitsregister Orthopedisch Technologen (KWOT) 

 

 

Met ingang van 2 januari 2020 is het inschrijven mogelijk om geregistreerd te worden in het register KWOT.

Het register zal uitgevoerd worden door de organisatie Kabiz (bijlage: brief start kwaliteitsregister KABIZ). Deze organisatie is bekend met meerdere aanpalende medische beroepen die een register hebben. De registratie zal niet binnen NBOT plaatsvinden maar daarbuiten. De reden hiervoor is dat ook niet leden van NBOT zich kunnen registreren in het register indien zij aan de basisvoorwaarden van inschrijving voldoen.

Om je te kunnen registreren in het KWOT dient u een diploma of getuigschrift te hebben volgens de eisen vanuit de kwaliteitscriteria Orthopedisch Technologen 2020-2026 (zie bijlage: Kwaliteitscriteria Orthopedisch Technologen 2020 -2025). Om na vijf jaar ingeschreven te blijven staan in dit register dien je een herregistratie te doen die aan de eisen voldoen van de Kwaliteitscriteria Orthopedisch Technologen 2020-2025. Dus na registratie begin 2020 heb je vervolgens vijf jaar de tijd om de gestelde werkervaringsuren en de hoeveelheid punten te behalen. Voor het jaar 2020-2025 is vastgesteld dat je minimaal 1600 uur cliëntgerichte werkzaamheden moet verzamelen over een periode van minimaal 36 maanden. Daarbij dien je ook 80 punten te verzamelen die bestaan uit 40 punten geaccrediteerd door Kabiz, 20 punten uit overige activiteiten en 20 punten vrij in te vullen. Voor verdere informatie hieromtrent verwijzen wij jullie graag naar “Kwaliteitscriteria Orthopedisch Technologen 2020-2025”.

Het zou zo kunnen zijn dat er vraagstukken aan de orde komen omtrent het register die nog geen antwoord hebben. Om die reden heeft het bestuur van NBOT dan ook een “RVA KWOT” ingesteld (Raad vanimg-20210105-wa0003-365 Advies Kwaliteitsregister Orthopedisch Technologen van NBOT). Deze raad van advies kent diverse stakeholders uit de branche die vervolgens een advies zullen geven aan het KWOT NBOT wat weer onderdeel is van NBOT.

Het is mogelijk om oor middel van een presentatie vanuit de commissie KWOT die we bij jullie op de werkvloer graag willen geven. Zo willen we presenteren waarom inschrijven in het KWOT een meerwaarde voor jou en je werkgever kan zijn. Graag willen we met deze presentatie vragen beantwoorden en onduidenheden wegnemen.

Heb je vragen of wil je graag dat wij eenpresentatie bij jou en je werkgever komen geven? Stuur ons een berichtje via ofni.[antispam].@nbot.nl. Graag willen we met deze presentatie vragen beantwoorden en onduidelijkheden wegnemen. Ook zal benoemd worden waarom inschrijven in het KWOT een meerwaarde voor jou en je werkgever kan zijn.